مزار شهدا شهدای بازی دراز کرمانشاه
مزار شهدا
با توجه به اهمیت مزار شهدای گمنام که امروزه تبدیل به سنگرهای مهم فرهنگی در مبارزه با جنگ نرم دشمنان انقلاب و اسلام شده اند و نقش بارزی در زنده نگاه داشتن فرهنگ شهید و شهادت در نزد اذهان عموم افراد جامعه و بویژه نسل جوان کشور دارند ،که خود نشان از پویائی و زنده بودن راه و سیره و رسالت این مردان بی ادعا و گمنام دارد و همچنین جبران حداقلی زحمات جبران نشدنی شهیدان و با توجه به صحبت های رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت ساخت یادمان شهدا در کلیه دانشگاه ها و مراکز فرهنگی ، گنبد سازی لطیفی تصمیم به ساخت مزار های شهدا در نقاط مختلف کشور گرفت.
خدمات گنبد سازی لطیفی :
ساخت مزار شهدا از پی تا نما و یا ساخت گنبد مزار شهدا برای دانشگاه های سراسر کشور و کلیه نقاط با تعرفه مناسب با نمونه کار های متعدد و موفق
ساخت گنبد بتنی
ساخت گنبد پلی کربنات
ساخت گنبد فایبر گلاس
ساخت گلدسته استیل
تصاویر فوق مربوط به پروژه ساخت مزار شهدای گمنام بازی دراز در استان کرمانشاه واقع در سرپل ذهاب می باشد. این مزار شهدا توسط بنیاد حفظ آثار کرمانشاه به سپاه نبی اکرم کرمانشاه سپرده و از آن جا کار ساخت به گنبد سازی لطیفی واگذار شد و این پروژه در اردیبهشت سال 1395 با حضور مقامات برجسته کرمانشاه افتتاح شد.
عملیات بازی دراز در محور سر پل ذهاب – ارتفاعات بازی دراز به صورت نیمه گسترده در تاریخ ۱/۲/۱۳۶۰ به فرماندهی مشترک انجام شد.
پیشینه ی عملیات بازی دراز
ارتفاعات سختگذر بازی دراز با قلههای بلند و شیبهای تند و بریدگیهای ممتد از اهمیت ویژهای در منطقه مرزی استان کرمانشاه برخوردار است این ارتفاعات به مثابه عرضه بزرگی درون مثلث قصرشیرین _ گیلان غرب_ سرپل ذهاب واقع شدهاست و برمنطقه تسلط کامل دارد نیروهای عراقی در روزهای آغازین جنگ از بازی دراز برای دیده بانی استفاده میکرد اما ویژگیهای این ارتفاعات موجب شد با فعالیتهای مهندسی روی آن جاده سازی شود و یگانهای عراق در آنجا مستقر شوند و ضمن افزایش سلطه بر قصرشیرین سرپل ذهاب را نیز زیر دید خود بگیرند.
برای گرفتن این امتیاز مهم از نیروهای عراقی پس از سه ماه کار نیروهای شناسایی سپاه پاسداران، قرارگاه مقدم غرب سپاه پاسداران و ارتش نخستین عملیات نیمه گسترده را در این منطقه طرح ریزی کردند که با نام عملیات بازی دراز در تاریخ ۱۳۶۰/۲/۱ آغاز شد و به مدت ۸ روز طول کشید و طی آن نیروهای ایرانی و عراقی بارها به تک و پاتک متقابل پرداختند. نیروهای عراقی با استفاده از پشتیبانی هوایی یگانهای خود را حمایت میکردند اما رزمندگان ایرانی از جاده و حمایت هوایی کافی و پشتیبانی آتش محروم بودند در نتیجه نتوانستند روی تمام هدفها مستقر شوند، با وجود این، از بین قلههای منطقه سه قله آن را اشغال و تثبیت کردند و تنها در تثبیت قله ۱۱۵۰ و یکی از قلههای ۱۱۰۰ ناکام ماندند. در این عملیات هوانیروز ارتش نقش بسزایی ایفا نمود و طی آن خلبان علیاکبر شیرودی به شهادت رسیدند.
با توجه به رشادت های شهدا ، ساخت مزاری در خور شان و منزلت شهیدان حداقل کاری است که ما برای نشان دادن اهمیت کارشان می توانیم برای آنها انجام دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید